FÖRFATTAREN

Xandras största passion är att skriva. Hon började skriva sagor så fort hon lärde sig att stava och har varit fast i ordens värld sedan dess. Att skriva ger henne en möjlighet att dela tankar med andra. Att inspirera. Hon vill göra skillnad en dag, om så bara en liten. 

Hon har tidigare medverkat i två novellantalogier, men 2018 debuterade hon med biografin ”Zentas Kammare”. I den ger Xandra en ömsint och kärleksfullt inblick i den sista tiden hon hade tillsammans med sin mormor Zenta, en vacker kvinna som tynade bort i lungsjukdomen KOL. Xandra ville tro att hennes kärlek skulle få mormoderns hjärta att slå några slag till, bara några slag till – men en dag tvingades Xandra inse att Zentas klocka klämtat ut.  ”Zentas kammare” är en bok om verkligheten, om att växa upp med att se någon sakta tyna bort och om villkorslös kärlek. Med sin bok vill Xandra öppna människors ögon till att se det vackra i allt vi har. Att inte ta kärlek för givet och inte hoppa över en minut av nuet.

Xandra skriver nu på sitt andra bokmanus som har arbetsnamnet Jag var aldrig där. En roman om det bitterljuva i livet och om psykisk ohälsa. Boken beräknas komma ut under våren 2019.